Tips voor een dagje recreëren met het gezin

Kinderen lekker bezig = ouders rust...

Tips voor een dagje recreëren met het gezin

Kinderen lekker bezig = ouders rust...

Ideeën voor dagrecreatie

Hebben de kinderen het naar hun zin dan hebben Papa en Mama pas óók echt vakantie. Daarom nog wat tips, de volgorde is in geschatte afstand van Rendeux.

 • Ook leuk voor kinderen is het Park Chlorophylle. Juni 2002 opende dit recreatiebos in Dochamps officieel zijn deuren. Het is opgetrokken uit resten van een oud Safari Park in het hartje van een immens bos, in de nabijheid van La Roche-en-Ardenne. Het Park van 9 hectaren geeft de bezoeker de kans om op een originele manierde wereld van het bos te ontdekken. Eén van de belangrijkste attracties van het Park Chlorophylle is de loopbrug die u kunt bewandelen tot in de toppen van de bomen. Verder is er een grote speeltuin, voor de kinderen wellicht zelfs de grootste attractie. In het najaar op sommige dagen gesloten vanwege de jacht. Raadpleeg sowieso hun site!
 • Het wildpark bij La Roche-en-Ardenne met ook nog eens (vrij toegankelijk) heel veel speeltoestellen. Het wildpark vind je hier.
 • Le Labyrinthe de Barvaux: elke zomer kunnen klein en groot in dit reuzegrote maïsveld van meer dan 11 ha magische avonturen beleven. Elk jaar nieuwe animaties rond een nieuw thema met nieuwe acteurs en een nieuwe vorm. Leuke attractie voor het hele gezin in een overweldigende natuurlijke omgeving.
 • Het toeristische treintje van Erezée van Tramway Touristique de l'Aisne; een leuke rit in een oud trammetje door de vallei van de Aisne. Maar let op, buiten het hoogseizoen alleen in de weekenden, raadpleeg zekerheidshalve hun website.
  Het opstappunt in Erezée vind je hier.
 • Adventure Valley Durbuy biedt een waaier aan spannende binnen- en buitenactiviteiten voor jong en oud. Sommige activiteiten zijn enkel beschikbaar in een dagpas andere kan je apart reserveren. Je vind dit avonturenpark hier.
 • Attractiepark Plopsa Coo in Stavelot ligt aan de voet van de beroemde Watervallen van Coo (hoogte 15 mtr) en biedt jong en oud een combinatie van natuur en vermaak. Je vindt het hier.
 • Ridder of prinses? Ga op veroveringstocht in de versterkte burcht van Bouillon met het hele gezin.
 • Houtopia, een recreatief in- en outdoorcentrum met een avonturen- en belevingsparcours voor kinderen. Je vindt het in Houffalize
 • Je kinderen archeologen voor een dag in het Archeoforum van Luik.
 • De scheepslift van Ronquières, een fenomeen dat schepen in het Kanaal Charleroi-Brussel een hoogteverschil van 68 meter laat overbruggen. Je vindt die scheepslift hier.
 • Astronaut voor één dag in het Euro Space Center in Transine. Het ESC vind je hier.
 • Skiën of langlaufen. In de wintermaanden is er een kans dat er al (of nog) sneeuw ligt. Skiën of langlaufen is dan mogelijk. Langlaufen kan bijvoorbeeld in loipes bij Samrée of Baraque de Fraiture, skiën kan alleen bij Baraque. U vindt er meer over onder Recreatie.

Advies is om de site te bezoeken danwel even te Google'n of er (en hoe) vooraf gereserveerd moet worden.

Tot slot een verzoek, is een van bovenstaande links verouderd? Laat mij weten svp via een e-mail.